Onderzoekers legden negen wereldsteden langs een zogenaamde ´meetlat van vrijheid´. En hieruit kwam Amsterdam nog altijd als het meest liberaal uit de bus. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van 4&5 mei Comité, met het oog op de dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Andere steden die werden bekeken zijn: Johannesburg, Goa, Bangkok, Rio de Janeiro, Las Vegas, San Francisco, Londen, Berlijn en Amsterdam. Amsterdam scoorde het hoogst en Johannesburg het laagst.


Liberty City

Het onderzoek bestond uit 130 vragen die in zeven onderwerpen ondergebracht waren: Kwaliteit van leven; zaken & economie; recht & orde; gezondheid & lichaam; seksualiteit; religie en reizen & immigratie.

Amsterdam is aanvoerder op het gebied van kwaliteit van leven, het minimuminkomen is in onze hoofdstad het hoogst, de democratie zit gebeiteld, de persvrijheid is uitmuntend en 27 procent van de (landelijke) bevolking voelt zich vrij om atheïst te zijn. Ook is de stad ongeëvenaard op het gebied van de vrijheden waar zij over de hele wereld om geroemd en verguisd wordt: softdrugs, euthanasie, homohuwelijk, en (raam)prostitutie.

CF

Lees ook:
» Jeugd A'dam: tegen homogeweld (19) reacties
» Gayborrel in Amsterdamse probleemwijk (19) reacties