“Homoseksueel was wel het laatste in de wereld wat ik wilde zijn. Ik ben een van die mensen die liever binnen de lijntjes kleurt, ik ben geen rebels type. Ik wil meestal gewoon net als iedereen zijn, niet anders.”

Op haar 21e kwam Jane uit de kast, iets wat ze zelf afdoet als ‘best laat’. Op die leeftijd kreeg ze een affaire met een oudere lerares, iets wat ze omschrijft als een ‘geweldige, mind-blowing ervaring’.

Te lang gewacht
Pas toen ze de dertig gepasseerd was, besloot ze uit de kast te komen voor haar familie. “Ik verhuisde naar Los Angeles en daar wist helemaal niemand wat van me af. Ik schreef een brief naar mijn familie waarin onder andere stond: ‘dit is wie ik ben, laat me weten hoe jullie erover denken’. Ze reageerden allemaal erg positief, steunden me. Achteraf gezien had ik er niet zo lang mee moeten wachten.

Op dit moment verbreekt de serie Glee nog steeds alle kijkcijferrecords in de Verenigde Staten. Saillant detail: in de serie zijn twee cheerleaders van Sue vermeend lesbisch, maar of dat echt zo is zullen we wellicht later in het seizoen gaan zien.

DvdB
Lees ook:
» Glee is terug! (17) reacties
» Lady Gaga in Glee! (20) reacties
» Glee-acteur gecensureerd (59) reacties