De campagne start samen met de verschillende gay prides in België. Op deze prides zal informatie verstrekt worden, maar het belangrijkste is dat de essentie van veilig vrijen duidelijk wordt. Zo zullen er bijvoorbeeld gratis condooms uitgedeeld worden.

Affiches
Daarnaast zijn er ook affiches gemaakt die er voor moeten zorgen dat veilig vrijen weer in de aandacht komt. Op zo´n affiche staan twee boodschappen. Aan de ene kant staat: ´Ik wil seks zonder zorgen, dus ik gebruik gewoon condooms´, terwijl aan de andere kant staat: ´Ik hou van mijn vriend, dus met anderen gebruik ik altijd condooms´. Sensoa heeft voor de campagne ook een folder gelanceerd waarin eigenlijk alles staat wat je als homo moet weten; van hiv tot veilig vrijen.

Andere delen campagne
Het eerste deel van de campagne heette Think Positive. Deze campagne moest vooral het besef onder homoseksuelen brengen dat één op de twintig homo´s hiv bij zich draagt. In de toekomst worden er nog andere delen van de campagne gelanceerd. Zo zal in juli Act Positive van start gaan, zal in september het startschot gegeven worden voor Talk Positive en in november Live Positive.

Bezoek hier de website van de campagne.

DvdB