"Toen ik net na middernacht de Amsterdamse discotheek de Trut verliet, werd ik pal voor de deur geconfronteerd met een incident waarbij twee jongens van begin twintig, die met elkaar stonden te zoenen, door een jongen met een Marokkaans uiterlijk werden uitgescholden", zegt Olaf.

Olaf nam het op voor de jongens, belde 112 en ging het gesprek aan met de scheldende jongen. De fotograaf zei dat 'homo's wel erg vaak slachtoffer zijn van discriminerende en agressieve Marokkanen', daarbij ook refererend aan het incident van vorige week waarbij een jongen op het homomonument in elkaar geslagen werd.

Volgens Olaf kreeg hij alles behalve bijval van omstanders. Een meisje en twee jongens die ook uit de Trut kwamen, zeiden dat 'niet alle Marokkanen even erg waren en hij niet moet discrimineren'. "Verbijsterd sprong ik op mijn fiets en tijdens de rit naar huis besloot ik me nooit en te nimmer meer te bemoeien met de homohaat door wie dan ook", zegt Erwin. "Jonge homo's en lesbo's zoeken het zelf maar uit, het is nu hun strijd."

Olaf zegt te overwegen om uit Amsterdam te verhuizen.

Lees ook:
» Homo (38) in elkaar geslagen (768) reacties
» Jeugd A'dam: tegen homogeweld (20) reacties
» Aantal meldingen misbruik stijgt (0) reacties