Dit is het gevolg van de betalingsachterstanden die Sjoerd Kooistra bij Heineken heeft. Het zou gaan om een schuld van honderdduizenden euro's.

Vorige maand had de kantonrechter al beslist dat Heineken meerdere horecazaken van Kooistra, waaronder April, mocht laten ontruimen als hij zijn rekeningen aan de bierbrouwerij niet zou betalen. Het aanspannen van een kort geding tegen ontruiming heeft dit niet kunnen voorkomen.

Vervelende situatie

Heineken zit erg met de situatie in de maag, laat een woordvoerder weten. "We hebben tot en met gisteren gehoopt dat Kooistra zou betalen. Het is jammer dat dit niet gebeurd is, want het is een vervelende situatie. De schulden blijven zo maar oplopen."

Vorige week dinsdag deden gerechtsdeurwaarders invallen in drie privé-woningen van Kooistra. Heineken claimt dat het nog ongeveer twee miljoen euro aan achterstallige huur tegoed heeft van de ondernemer. Eerder sloot onder andere club Exit verplicht de deuren.

Deels open
April is echter niet geheel gesloten. Heineken had slechts toestemming het voorste deel te ontruimen. Het achterste gedeelte is in tact gelaten en gaat naar alle waarschijnlijkheid vanavond 'gewoon open', liet een aanwezig personeelslid woensdagochtend aan Gay.nl weten.

Clinch

De bierbrouwer en de horecaondernemer liggen al enige tijd met elkaar in de clinch over de huur van de zaken. De panden zijn van Kooistra, die ze verhuurde aan Heineken, die de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven weer doorverhuurde aan pachters. De pachters betaalden aan deze bedrijven de huur, die zij weer overmaakten aan Heineken. Dat gebeurde vaak niet volgens de afspraken.

CF/AT5

Lees ook:
» Kooistra krijgt deurwaarders thuis (15) reacties
» De week van Gay.nl (4) reacties
» Inbev eist geld van Kooistra (23) reacties
» Kooistra neergestoken en beroofd (41) reacties
» Heineken gaat April ontruimen (79) reacties
» De week van Gay.nl (3) reacties
» Exit leeggehaald! (82) reacties
» De week van Gay.nl (7) reacties
» Kooistra: 'April blijft open' (46) reacties
» Opnieuw problemen Kooistra (23) reacties
» Inval bij Arc en April (36) reacties
» Problemen voor Sjoerd Kooistra? (48) reacties