In een artikel genaamd " Nieuwe Duitse Mannen" voor het blad Der Spiegel, schrijft Aleksander Osang over een gesprek dat hij had met Michael Becker, de manager van voormalig aanvoerder van het Duitse team Michael Ballack. Becker vertelde Osang dat er verscheidene homo's in het team zaten en dat een voormalige speler van het Duitse team binnenkort bekend zou maken wie dat dan waren. Toen naar de sexualiteit van een nieuwe speler werd gevraagd door Osang, antwoordde Becker dat de desbetreffende speler 'half-homosexueel' was.

Volgens Becker was de nieuwe lichtere en elegantere manier van spelen een gevolg van het aantal homosexuelen in het Duitse team. Met deze manier van spelen schopte Duitsland het trouwens verder dan verwacht, namelijk de halve finale. Maar de ondertoon van het interview is dat het verlies tegen Spanje ook een gevolg is van de nieuwe manier van spelen.

De Duitse Voetbalfederatie en trainer Loew hebben al laten weten geen commentaar te willen geven op de insinuaties. Becker zegt niet te willen toegeven of ontkennen dat hij dit echt gezegd heeft. De journalist blijft bij zijn verhaal dat nu ook te lezen is in Engels nieuwsblad The Guardian.

AN