Stadsdeel West is per 1 mei 2010 ontstaan door het samengaan van de voormalige stadsdelen Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West en Westerpark.

Om de slachtoffers te beschermen is de niet bekend gemaakt waar het geweld zich afspeelt. Ook omdat alle betrokkenen bang zijn voor escalatie.
Eén lesbienne die in de straat woont zegt dat ze diverse malen is lastiggevallen, maar veel vaker wordt ze uitgescholden of bespot. De daders staan altijd bij een groep jongeren die in de buurt hangt.

De slachtoffers durven meestal geen aangifte te doen maar de lesbiënne belde wel elke keer met de politie. Daar werd volgens haar zeer verschillend gereageerd.

Beroofd
Een andere man die in de straat woont zegt dat hij in elkaar is geslagen en beroofd vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij wil niet op camera en doet geen aangifte uit angst voor repressailles. Want, zo betoogt hij, "dan staan de daders na twee weken weer op straat en ben ik niet beschermd". Hij denkt dat de politie zijn anonimiteit niet kan garanderen.

Verhuizen
Een derde stel dat in de straat woont zou volgens verschillende buren het getreiter zat zijn en besloten hebben te verhuizen. Ook zij zouden aangifte als zinloos beschouwen. Omdat dit stel op vakantie is konden we dat van hen niet bevestigd krijgen.

De politie laat weten dat er op dit moment een onderzoek aan de gang is naar de groep waar het om gaat en dat er zeker aanhoudingen zullen volgen. Ook van de aangifte van de lesbiënne zal werk worden gemaakt.

CF