"De TROS heeft ons gevraagd om mee te doen. Voorwaarde voor ons was dat we dan wel met ons eigen nummer meedoen en dat vonden ze goed", motiveert zanger Jan Dulles de beslissing om mee te doen aan het songfestival. Eerder ging al het gerucht dat Thomas Berge naar het liedjesfestijn zou willen, maar toch heeft de TROS voor de 3JS gekozen.

De 3JS is een Nederlandse band uit Volendam en bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. Door hun debuutalbum 'Watermensen' (2007) raakte ze landelijk bekend, maar ook dankzij de hulp van Jan Smit en Nick & Simon. 

De Tros zal hiermee opnieuw een Nederlands nummer insturen volgend jaar. De 3JS zullen vijf nummers schrijven en het Nederlands publiek en een vakjury zullen tijdens de nationale voorronde beslissen welk nummer naar het Songfestival zal worden gestuurd. Begin maart 2011 zal bij de EBU bekend moeten zijn welk nummer dit is.

Dit jaar stuurde de omroep zangeres Sieneke met het liedje 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)' dat was geschreven door Pierre Kartner. Ze haalde de finale in Oslo echter niet.

De halve finales zijn op 10 en 12 mei, de finale is op 14 mei.

JDJ

Lees ook:
» Sieneke niet door naar de finale (191) reacties