Anita Bryant was een beauty queen in de jaren '70 en  een fel tegenstander van gelijke rechten voor homo's. Onder de noemer "Red de kinderen" deed ze er alles aan om homosexuele leraren te laten weigeren op publieke scholen in de staat Florida. Wijlen Zangeres zonder Naam schreef zelfs een liedje voor haar, "Luister Anita" tijdens een benefietconcert genaamd Miami Nightmare. Bryant was ook een van de slechteriken in de film "Milk" en HBO -schrijver Darren Star werkt aan een film over haar leven.

Bryant leek de afgelopen jaren een gematigder positie te zijn gaan innemen. In een interview een paar jaar na haar scheiding sprak ze van "leven en laten leven".

Op 10 juli was ze in Yukon, Oklahoma voor een bijeenkomst van een groep die zich sterk maakt voor religie en tegen homo's en moslims. Volgens hen de grootste gevaren voor de Amerikaanse samenleving. De hoofdact van de bijeenkomst, David Barton, heeft zelf in het verleden opgeroepen voor de executie van homosexuelen door middel van een kruistocht.

AN