De Westboro Baptist Church is een onafhankelijke baptistische gemeenschap die homo's haat. Daarnaast protesteren ze ook op begrafenissen van Amerikaanse militairen omdat de VS te tolerant voor homo's zou zijn, het koninklijk huis van Zweden omdat een Zweedse pastoor veroordeeld werd voor anti-homo haat en hebben ze een hekel aan iedereen die ook maar een beetje pro-gay is.

Lady Gaga was al eerder het doelwit van de kerk in YouTube clips van de kleindochter van Fred Phelps, Meghan. Hierin wordt Lady Gaga voor van alles en nog wat uitgemaakt en dit weekend waren ze dus van de partij tijdens haar Monster Ball tour in het Scottrade Center van St. Louis.

Tot nu toe heeft Lady Gaga zich altijd stil gehouden over de kerk, maar dit keer had ze via Twitter en Facebook haar fans opgeroepen om de leden van de kerk te negeren. Volgens Gaga zijn ze de woorden en gevoelens van haar fans helemaal niet waard. Sommige fans kwamen toch, met grote regenboogvlaggen en spandoeken met de woorden "Gaga voor God en homo's" en "God voor iedereen."

AN