De werkvloer is heteronormatief. Heteronormatief betekent dat de heterocultuur de norm is. Wijk je daarvan af, omdat je homo, lesbisch, bi of transgender bent, dan heb je de keuze; In de kast of uit de kast. In de kast betekent dat je een belangrijk en groot deel van je persoon buiten je werk laat, terwijl je daar toch een behoorlijk groot deel van je tijd (gemiddeld 36 uur per week) doorbrengt. Uit de kast komen kan tot gevolg hebben dat er achter je rug over je wordt geroddeld (“Wist je dat zij pot is? Zij ziet er helemaal niet uit als een pot. Ik hoop maar dat ze niet op mij valt”), flauwe grapjes van collega’s (“Loop jij maar voor me, ik heb je liever niet achter me, haha!” of zeer intieme vragen op ongeschikte momenten (“heb je het wel eens met een vrouw gedaan?”, “wie van jullie is het mannetje en wie het vrouwtje?”). Tot in hoeverre je daar last van hebt, hangt helemaal af van je eigen mate van weerbaarheid. Veelal kan je wel tegen een stootje of maak je snel een gevatte opmerking terug. Maar niet iedereen is zo assertief en dan is er vaak sprake van, niet lekker op je werk zitten, ziekmelden en zelfs een nieuwe baan zoeken.

Uit onderzoek van Company Pride Platform & FNV bleek dat zélfs in Nederland nog één derde van de homo’s en lesbo’s op het werk in de kast zit.

Een werkvloer waar iedereen zichzelf kan zijn en met plezier het werk doet valt onder de verantwoordelijkheid van de HR-manager of manager Diversiteit. Helaas is bij deze HR-managers vaak nog gebrek aan kennis, inzicht en begrip over LGBT. Het bevorderen van zichtbaarheid en sociale acceptatie van LGBT op de werkvloer hoort in het diversiteitsprogramma van bedrijven, net als ‘vrouwen naar de top’.

Marcelina Oosthoek, beleidsmedewerker Company Pride Platform & FNV: “Het afgelopen jaar heb ik met 20 bedrijven en instellingen gesproken over LGBT-diversiteit. Het gebrek aan kennis en begrip vond ik best schrokkend. Blijkbaar vinden veel mensen LGBT prima maar als Henk op maandag vertelt over zijn weekend met Kees, dan vinden ze het stiekem toch best ongemakkelijk. Dat er door middel van HR-instrumenten zoals werving & selectie, medewerkersbetrokkenheidsonderzoek en een actief diversiteitsbeleid iets gedaan kan worden aan LGBT-acceptatie is bij veel HR-managers nog onbekend”

Aan de conferentie wordt meegewerkt door HR-managers van onder meer ING, TNT en IBM. Ook zal Agnes Jongerius aanwezig zijn (voorzitter FNV) en Harry van Dorenmalen (directeur IBM BeNeLux).
IBM won dit jaar de Business Equality Index van de International Gay & Lesbian Chamber of Commerce als ‘the most LGBT-friendly corporation in the world’.

De expertmeeting is gratis.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen met je naam, naam bedrijf, je functie en je contactgegevens naar: info@lgbtopdewerkvloer.nl

De expertmeeting is op:
vrijdag 24 september 2010 van 09.30 tot 17.30 uur
Locatie: Concern Congres Centrum, Weesperstraat 113 te Amsterdam

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 – 10.00 ontvangst
10.00 – 12.00 plenaire sessie met key note spreker Harry van Dorenmalen
(directeur IBM BeNeLux) Winnaar van de Business Equality Index
expert panel met Vera Bergkamp (HR director SVB en
(voorzitter COC Nederland), Bart Beek (manager Diversity TNT),
Marion Mulder (ING Gala en LesBizz en
Company Pride Platform) en Carolien van de Lagemaat
(voorzitter Transgender Netwerk Nederland)
12.00 – 13.15 lunch en gelegenheid voor netwerken
13.15 – 14.30 ronde I : expertgesprekken in werkgroepen
14.30 – 14.45 pauze
14.45 – 16.00 ronde II: casus behandeling Commissie Gelijke Behandeling in
werkgroepen
16.00 – 16.30 plenaire conclusie en afsluiting met Agnes Jongerius
(voorzitter FNV)
16.30 – 17.30 borrel en gelegenheid voor netwerken