Onder de dodelijke slachtoffers is een 22-jarige Nederlandse man, maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekend. Zijn woonplaats is niet bekend gemaakt. Volgens het ministerie valt niet uit te sluiten dat er ook Nederlanders onder de gewonden zijn. Verder overleed een 27-jarige Australische vrouw in de paniek in de toegangstunnel.


Tassencontrole
Een nacht na het ongeluk tekent zich een steeds duidelijker beeld af van wat er is gebeurd. Door de bijna twintig meter brede en 150 meter lange tunnel, die het autoverkeer onder het spoor doorleidt, kwamen van twee kanten vele duizenden bezoekers. In het midden is de tunnel onderbroken. Op die plek is de toegang naar het festivalterrein. Dat bevindt zich naast het oude, niet meer in gebruik zijnde goederenstation.

Door de strenge tassencontrole moesten bezoekers lang wachten. In de stad kregen andere bezoekers te horen dat het festivalterrein al vol was. Sommigen probeerden toch binnen te komen door op een bovengelegen weg hekken om te duwen.

De Love Parade is een populair rave- en techno-festival dat veel bezoekers trekt uit binnen- en buitenland (800.000 tot 1 miljoen). Van 1994 tot 2001 was het evenement het grootste techno-evenement ter wereld. De parade vond van 1989 tot 2006 plaats in Berlijn

CF/Volkskrant