De meeste kennen de Amsterdam Gay Pride van de boten en de feesten. Maar de Amsterdam Gay Pride is veel meer dan dat. De hele week zijn er talloze uiteenlopende activiteiten.

Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

Zondag 1 augustus

Roze Kwakoe

Op Roze Kwakoe in het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost vinden er verschillende roze activiteiten plaats. Om 14.00 uur begint het programma met debatten en film in de mediatent. Daarna gaan de leden van African Gay Youth Foundation en de jongens van de mr. Gay Netherlandverkiezing onder de opzwepende klanken van een brassband het hele terrein over. Sluit jij je aan?

Maandag 2 augustus

Kroegdebat Turkije
Welke invloed heeft Europa op de positie van homoseksuelen in Turkije? Transgenders worden vermoord, vrouwen verkracht en homo-organisaties probeert de lokale overheid te verbieden. Heeft Turkije wat te zoeken in Europa?
Waar: COC-pand, Rozenstraat 14 van 19.00 tot 22.00 uur
Meer info >>

Mini-symposium 'Kansen voor HLBT's in Europa'

Bijna-regeringspartij PVV tegenover PvdA en GroenLinks. Dat moet vuurwerk opleveren. Europarlementariërs, eurosceptici en ILGA Europe kruisen de degens over het risico dat Europa brengt voor de sociale acceptatie van homoseksualiteit in Nederland.
Waar: Hotel Eden American Leidsekade 97 van 19.00 tot 21.00 uur

Dinsdag 3 augustus

Ben jij één van de bestuurders, vrijwilligers of ondernemers binnen of betrokken bij de Nederlandse of lokale homobeweging? Dan mag je niet ontbreken op de openingsreceptie van de Amsterdam Gay Pride 2010.

Woensdag 4 augustus

Openluchtbioscoop ‘I love you Phillip Morris’.
Steven Russell (Jim Carrey) leidt een onopvallend leven. Hij is gelukkig getrouwd, werkt bij de politie en speelt orgel in de plaatselijke kerk. Tot een zwaar verkeersongeval hem een openbaring bezorgt: hij is homo en wil zijn leven zo intens mogelijk beleven, ook al moet hij daarvoor de wet breken. Hij meet zich een extravagante levensstijl aan, die hij financiert met inkomsten uit oplichting en fraude allerhande. Al snel belandt hij in de gevangenis. Daar verliest hij zijn hart aan de zachtaardige Phillip Morris (Ewan McGregor). Wanneer Phillip vrijkomt, heeft Steven maar doel: ontsnappen en Phillip achterna gaan. Hij bedenkt het ene waanzinnige plan na het andere...
Waar: Nieuwmarkt van 21.30 tot 00.00 uur

Meer dan 300 activiteiten – stel je eigen agenda samen
Er is op de verschillende dagen nog veel meer te doen: meer dan 300 activiteiten vormen het programma van de Amsterdam Gay Pride. Galleries, tentoonstellingen, feesten, etc. Ga naar www.weareproud.nl en selecteer de dag van je keuze voor een overzicht. Je kunt er ook je eigen dag- of weekprogramma samenstellen en dit downloaden naar je eigen (electronische) agenda. Heb je een profiel op Gay.nl dan kun je ook laten weten of je zelf aanwezig zult zijn. En natuurlijk kun je zien wie van je vrienden komen.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes
Het laatste nieuws, evenement updates, locatiewijzigingen, tips, etc: je vindt het op 'We_are_proud', het officiële Twitterkanaal van de Amsterdam Gay Pride.

Alle evenementen zijn te vinden (met uitgebreide info) op www.weareproud.nl !

Volg We Are Proud ook op:
 - Twitter
 - Facebook
 - Gay.nl