Uiteindelijk tellen de internetstemmen voor 50%, de andere helft van de stemmen in handen van de jury. Stemmen kan nog tot en met 5 augustus op www.mrgay.nl

De jury zal dit jaar bestaan uit Arie Boomsma, Sipke Jan Bousema, Geraldine Kemper en diva Mayday. “De jury is nu perfect in balans”, vindt Frederik van den Bosch, organisator van de populaire homoverkiezing. “Arie Boomsma zal zich richten op de inhoud, Sipke Jan kan perfect de uitstraling van de finalisten beoordelen en MayDay is de ideale persoon om de gay factor te peilen. Daarnaast heeft Geraldine de BNN-verkiezing ‘Sterretje Gezocht’ gewonnen, dus zij weet wat je nodig hebt om een verkiezing te winnen.”

De finale van Mister Gay Netherlands 2010 zal aanstaande vrijdag (6 augustus) gehouden worden op het Rembrandtplein in Amsterdam. Dat valt tijdens de Amsterdam Gay Pride. De finale van de verkiezing sluit direct aan op BNN’s Homo TOP100, die ook vanaf het Rembrandtplein zal worden uitgezonden.

De finale zelf begint om 20.00u en zal bestaan uit drie rondes: casual, X-Noir chique en ES underwear. Het aanmoedigen van jouw favoriet op het Rembrandtplein is uiteraard gratis!