Het blad Time Out Amsterdam is een Engelstalig tijdschrift dat zowel in de winkel als op de VVV-kantoren te koop is. Normaal is dezelfde versie bij beide verkooppunten te koop, maar deze maand is er echter een opvallend verschil. Op de cover van de uitgave die in de VVV-kantoren ligt, ontbreekt een coverfoto van twee zoenende mannen die wel op de versies staat die in de winkel te koop is.

Volgens Machteld Ligtvoet van het Amsterdamse toeristenbureau ATCB, is dat makkelijk te verklaren. Elke maand neemt het ATCB een derde van de oplage van Time Out Amsterdam af om te verkopen in de VVV-kantoren. Zo kunnen zij items verwijderen uit de versie die voor de toeristen is bedoeld. "Time Out magazine kiest soms voor meer edgy items dan wij. Dat heeft niets met vertrutting te maken, maar met marketing. Bovendien kregen wij deze cover gewoon eerder", verklaarde Machteld Ligtvoet tegen het Parool.

Todd Savage, de directeur van Time Out Amsterdam ziet ook geen probleem. "We hebben de afspraak dat we een aantal voorpagina's voorleggen. Dat hebben we dit keer ook gedaan en het ATCB koos voor die zonder mannen. Ik noem dat samenwerking", meldde hij bij Het Parool.

MJ/AT5