Woensdagavond, 4 augustus

Openluchtbioscoop, Nieuwmarkt, om 21.30 uur
Na een dag vol regen ziet het er voor vanavond wat beter uit. Maar mocht er een druppel vallen, dan bieden de honderden paraplu’s uitkomst. Tijdens de gratis toegankelijke openlucht bioscoop wordt de hilarische succesfilm film ‘I love you, Philip Morris’ vertoond.

Drag King Contest, Betty Too, Kerkstraat 58 om 20.30 uur
Drag King Wedstrijd bestaat uit een serie optredens van deelnemende Kings beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar nemen Vera Bergkamp, EllenElla en Miss Windy Mills deel aan de jury! Meer info >>

Donderdag, 5 augustus

Gay Pride Openingsfeest
'Cruising'
De boot vertrekt om 21.00 uur vanaf pier 14 achter het centraal station. Cruising is het officiële openingsfeest van de Amsterdam Gay Pride 2010 dat wordt gehouden op de Supperclub Cruise. Het feest wordt geopend door Dries Roelvink die in zijn gele zwemslip zijn nieuwe single zal zingen.

Europe Pride lezing (Europe Pride)

Björn van Roozendaal, internationaal medewerker COC Nederland en bestuurslid ILGA-Europe, gaat tijdens een lezing en een aansluitend gesprek in op de stand van zaken wat betreft emancipatie van HLBT's in Europa.

Openluchtbioscoop, Nieuwmarkt, om 21.30 uur
Tijdens de gratis toegankelijke openlucht bioscoop wordt de succesfilm film ‘'And Then Came Lola’ vertoond.

Vrijdag, 6 augustus, de sportdag

Roeien, van 15.00 tot 21.00 uur Jan Vroegopsingel 8 bij RV Willem III
Willem III en studentenroeivereniging Skoll organiseren een tourtocht door Amsterdam voor de ervaren roeier en clinics voor al diegene die altijd al wel hebben willen roeien, maar er nooit aan toekwmane. Ontdek jij je talent in een supersnelle boot? Aansluitend een barbecue.
Meer info op www.rowingpride.nl

Pride Tennis Toss Smashing Pink, Sportpark Amstelpark, Koenenkade 8 van 16.00 tot 21.00
Dit jaar alweer de tiende editie van de Amsterdam Pride Tennis Toss! De toss vindt net als vorig jaar plaats op Sportcentrum Amstelpark bij het Amsterdams Bos. Er wordt gespeeld op vrijdag 6 augustus van 16.00 tot 21.00 uur. Ook als het regent kan er gewoon getennist worden. Iedereen is welkom, lid of geen lid! Deelname is gratis maar meld je wel even van tevoren aan via onze website. Voor vragen of extra informatie kun je mailen naar: pride@smashing-pink.nl

Volleyballen Westerpark van 18:00 tot 21:00
Netzo Amsterdam is de grootste lesbo en homo volleybalvereniging. in de stad. De 7 teams die vanuit Netzo succesvol meespelen in de NEVOBO-competitie dagen u uit om een balletje mee te slaan. De samenwerking tussen de verschillende sportteams in de stad maakt dat u zich sportief kunt oriënteren.
Kom kijken en spelen! www.netzo-amsterdam.nl

Gaypride Bridge, 19.00 tot 23.30 uur, UvA faculteit Psychologie Roetersstraat 15
Bridgevereniging Gayforcing organiseert de bridgedrive voor leden en niet leden. Voor informatie over deelname en inschrijven: zie www.gayforcing.nl

Rugby Clinic van 19:30 tot 21:30 in Westerpark
Rugby is een stoere en vooral ook sociale, gave sport. Probeer het ook, kom naar de rugby clinic van The Amsterdam Lowlanders, de gay rugbyclub van Amsterdam. In 2011 organiseert Amsterdam Lowlanders The Union Cup 2011, het tweejaarlijkse, Europese gay rugbytoernooi. Wie weet doe je dan mee.

Homo TOP100 en MR Gay Netherlands-verkiezing
Vanaf het Rembrandtplein zendt vanaf 16.00 uur de Coen en Sandershow live de Homo-top 100 uit. Aansluitend vindt ’s avonds de mr. Gay Netherlandsverkiezing plaats.

Pink-BBQ, Amstelveld
Voordat het grote feest op zaterdag op het Amstelveld losbarst, is er een echte Pink Barbecue georganiseerd. Vanaf 16.00 uur kun je er terecht voor hapjes van de Barbecue en drankjes. Omdat eens mens toch moet eten, neem even de tijd en schuif gezellig met je vrienden aan. Je kunt er tot 23.00 uur terecht.

Pink Shabbat, van 20:00 tot 23:00 Uilenburgersynagoge, Nieuwe Uielnburgerstraat 91
In de sfeervolle Uilenburgersynagoge in de voormalige jodenbuurt van Amsterdam organiseert Beit Ha'Chidush ook dit jaar een speciale Shabbat ter ere van de Gay Pride. De dienst wordt geleid door onze lesbische rabbijn Clary Rooda i.o. We sluiten af met een extra feestelijke Oneg. Een goed moment om na te praten en elkaar beter te leren kennen. Iedereen welkom! Voor meer informatie www.beithachidush.nl of mail naar bhc.informatie@gmail.com.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes
Het laatste nieuws, evenement updates, locatiewijzigingen, tips, etc: je vindt het op 'We_are_proud', het officiële Twitterkanaal van de Amsterdam Gay Pride.

Alle evenementen zijn te vinden (met uitgebreide info) op www.weareproud.nl ! Daar kun je per dag of type activiteit zien wat er te doen is. Ook kun je er je persoonlijke agenda samenstellen. Geniet van de meer dan 300 activiteiten die samen Amsterdam Gay Pride vormen.

Volg We Are Proud ook op:
 - Twitter
 - Facebook
 - Gay.nl

Foto: Johan Fotografie