Toen JetBlue-vlucht 1052 van Pittsburgh naar New York gisteren rond het middaguur (plaatselijke tijd) landde en zonder vertraging naar de gate reed,pakte een passagier zijn spullen al uit de bagagecompartiment zonder dat de crew daarvoor toestemming had gegeven. Slater sprak de desbetreffende passagier daarop aan en werd toen, bewust of onbewust, geraakt door diens koffer. Toen hij vervolgens om excuses vroeg, werd hij in plaats daarvan uitgescholden.

Steven Slater pikte dat niet en nam de microfoon van het luidsprekerssysteem en begon de man daarop uit te schelden. Slater riep: "De passagier die me een klootzak noemde, fuck you. Ik zit al 28 jaar in dit vak en ben het zat." Vervolgens pakte Slater twee biertjes uit het kombuis, trok aan de hendel voor de noodglijbaan en verliet daarmee het vliegtuig. Slater rende naar de parkeerplaats voor werknemers en reed met zijn auto van het vliegveld.
De politie arresteerde Slater, thuis in Queens, terwijl hij sex had met zijn vriend. Hij kan een gevangenisstraf van 7 jaar verwachten als hij schuldig bevonden wordt aan o.a. roekeloos  gedrag. Ondertussen zijn er al actiegroepen opgericht om hem te steunen en weer terug aan het werk te krijgen bij JetBlue.

AN