De 48-jarige vice-kanselier van Duitsland kwam in 2004 uit de kast tijdens Angela Merkel's 50e verjaardagsfeest en zegt hiervan tot nu toe geen diplomatieke nadelen te ondervinden. Westerwelle wil tolerantie promoten over de hele wereld, maar denkt het tegenovergestelde te bereiken indien hij onbedachtzaam handelt.

In 75 landen over de wereld worden mensen nog steeds vervolgd voor homoseksuele handelingen en in 7 daarvan staat hier zelfs de doodstraf op.Iran, Soedan, Jemen, Mauritanië, Somalië, Nigeria and Saoedi-Arabië. Twee van die landen, Jemen en Saoedi-Arabië werden door Westerwelle bezocht sinds hij de functie van Minister van Buitenlandse zaken vervult, maar beide zonder partner Mronz. Tijdens andere bezoeken naar Azië en Latijns-Amerika was Mronz wel een onderdeel van de officiële delegatie.

Westerwelle's uitspraken zorgen voor grote meningsverschillen. Mensen die het verstandig van hem vinden en critici die het laf vinden en menen dat hij hiermee culturele relativering boven mensenrechten plaatst. Wat vinden de lezers van Gay.nl?

AN

Lees ook:
» FDP winnaar Duitse verkiezingen (34) reacties