Op de plek waar eerst een goedkoop hotel stond gevolgd door een daklozenopvang komt nu na jaren te hebben leeggestaan een homoresort, met dank aan de recessie. Het gehele complex omvat een dikke 8.360 vierkante meter en voor 2009 was de aanschaf van een stuk grond van dergelijke omvang bijna onbetaalbaar geweest. Soortgelijke complexen bestaan in de Verenigde Staten al wel in Provincetown en Fort Lauderdale en plannen voor eenzelfde accommodatie op de Strip in Las Vegas zijn ook al in een vergevorderd stadium, maar het wordt het eerste volledige resort voor homo's in New York.

The Out NYC krijgt onder andere een hotel dat gerund wordt door de inspiratiebron van het complex, Axel Hotels. Deze keten heeft ook al "straight-friendly" accommodaties in Barcelona, Berlijn en Buenos Aires. Naast het 127 kamers tellende hotel komt er ook een grote spa, een nachtclub, café, restaurants, een grote receptiehal voor feesten en partijen en natuurlijk een sportschool.
 
Alhoewel het een boutique-hotel betreft, zal het qua prijs beter te betalen zijn dan soortgelijke hotels in de stad. Kamers van onder de 300 dollar worden de norm en er zullen tevens opties zijn om kamers met meerderen (ook onbekenden) te delen voor maar 99 dollar. Iedereen die New York wel eens bezocht heeft, zal weten dat dit zeker geen onredelijke prijzen zijn voor een luxueus hotel. De nachtclub wordt begin volgend jaar geopend, de rest van het complex in de herfst van 2011.

AN/NY1