Omdat de first lady natuurlijk ook een first man kan zijn, strijden negen vrouwen en één man in een eenmalig live programma om te kijken wie de meest geschikte kandidaat is. Ben Groos zal de man zijn die strijd om de eer. De 25-jarige Rotterdammer is gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Groos denkt een goede 'first man' te kunnen zijn:  "Ik heb geoefend met speechen en kan zo aanschuiven bij een formele bijeenkomst als een staatsbanket", vertelde Groos RTV Rijnmond. "Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je achter je man gaat staan."

Groos wil met zijn deelname aan het BNN-programma ook een statement maken voor de homo-emancipatie. Groos noemt deze de afgelopen jaren 'verslechterd'.

In het programma wordt eerst een uitgebreid profiel van Rutte getoond. Wie is hij precies? En wat heeft hij volgens de experts nodig op liefdesgebied? De kandidaten met de beste match zullen vervolgens in de studio opdrachten uitvoeren om zich van hun goede kant te laten zien. Kunnen ze speechen, hebben ze de juiste manieren en kunnen ze aan een staatsbanket meepraten over de wereldpolitiek? En hoe zit het met de romantiek en hun kinderwens?

Uiteindelijk beslist de kijker wie het wordt, want de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang. Tot slot wordt het baanbrekende werk gepresenteerd aan de nieuwe premier in wording. Met zo’n ultiem vooronderzoek kan het bijna niet anders dan dat het liefde op het eerste gezicht wordt, denken de programmamakers van BNN.

Lees ook:
» BNN op zoek naar partner voor Rutte (31) reacties