‘De campagne heeft niets met dit voorval te maken. We krijgen steeds vaker te horen dat holebi's lastiggevallen worden. Ik ken geen enkele homo in Brussel die openlijk uitkomt voor zijn geaardheid die nog nooit verbaal aangevallen is.'

Volgens hem worden homo's in Brussel veel vaker lastig gevallen dan in Antwerpen en Gent. De campagne richt zich naar de holebi-gemeenschap en wil hen aanzetten om een klacht in te dienen. ‘Dat doen ze vaak niet omdat ze zich kwetsbaar voelen.'

Bovendien wil De Lille de politie aansporen om actiever na te gaan of achter bepaalde geweldplegingen geen homofobie schuilgaat.

Twee mannen hebben zaterdagnamiddag een homoseksuele man aangevallen in de Brabantstraat in Schaarbeek. De man is dertig dagen arbeidsongeschikt is. Hij is gewond aan zijn hoofd.

Zijn aanvallers, die hem verschillende keren schopten, zegt hij niet te kennen. Het is voornamelijk op basis van het verhaal van een getuige dat de politie ervan uitgaat dat de daders homofoob zijn en dat de man geviseerd werd wegens zijn seksuele geaardheid.

Een van de twee vermoedelijk daders werd al opgepakt. Hij ontkent de feiten en het motief achter de agressie. Zijn medeplichtige wist te ontkomen.

CF