Mehlman was naast campagneleider ook voorzitter van The Republican National Committee en heeft onlangs zijn familie en collega's verteld dat hij homo is. In een interview zei hij dat hij onlangs pas achter zijn 'ware identiteit' is gekomen. Ook zegt Mehlman zich nu te willen gaan inzetten voor het homohuwelijk.

"Het heeft me 43 jaar gekost om in het reine te komen met deze kant van mijn leven. Iedereen moet zijn eigen reis maken, zijn eigen pad bewandelen. En voor mij betekende dat dat ik de afgelopen maanden stuk voor stuk al mijn familie, vrienden en collega's heb ingelicht. En ze hebben allemaal geweldig gereageerd. Dit proces heeft me een gelukkiger en een beter mens gemaakt. Ik zou willen dat ik dit jaren terug had gedaan."

Toen Mehlman nog in de politiek zat heeft hij zich nooit publiekelijk ingezet voor het homohuwelijk. Sterker nog, hij maakte onderdeel uit van een team dat haar best deed om alle pro-homo initiatieven de grond in te boren. "Ik baal ervan dat ik destijds nog niet klaar was om mijn mening over bijvoorbeeld het homohuwelijk uit te spreken. Ik had zoveel meer kunnen bereiken en de homogemeenschap een hart onder de riem kunnen steken."

Lees hier het interview met Mehlman.
En lees hier waarom Mehlman waarschijnlijk niet met open armen in de homogemeenschap wordt opgenomen.

CF/The Atlantic