De donderdagavond is voortaan 'thuisblijf-met-popcorn'-avond, want RTL-5 brengt ons twee opeenvolgende programma's waarin we kunnen genieten van halfnaakte jongens.

Om te beginnen is er om 20:30 uur Expeditie Robinson, dit keer met bekende Nederlanders en Vlamingen. Vanavond begint het spektakel, waarin twee groepjes celebrities in zwemkleding worden gedropt op een eiland.

Het wordt puur genieten! Bijvoorbeeld van Vlaamse acteur Antony Arandia (foto), De 24-jarige Johnny Depp-lookalike die bekend is van de serie Sara en Sterren op de Dansvloer. Voor wie van wat ruiger houdt is er de 40-jarige acteur en presentator Sebastiaan Labrie, wiens lichaam onder de tatoeages zit. Maar ook voormalig proftennisser John van Lottum en presentator Dennis Weening mogen er wezen. Voor iedereen die 'jungle fever' onder de leden heeft is er de Ghanese boxer 'Sugar' Jackson.

Intensive care
In de eerste aflevering barst de strijd meteen hevig los. Want welke groep komt op het eiland aan met een vooraadje voedsel, en welke groep zal zich vooral moeten behelpen met kokosnoten en vers gevangen vis? Daarnaast moet iedereen elkaar ook duidelijk nog even leren kennen. Dat de Vlamen het tweede seizoen van Holland's Next Top Model niet hebben mogen aanschouwen wordt pijnlijk duidelijk wanneer teamleider Sergio model Kim Feenstra omschrijft als één van de zwakkeren. Dan heeft 'ie zeker nog nooit per ongeluk de laatste fles Crystal Clear voor haar ogen weggegrist uit de supermarkt! De laatste persoon die dat deed ligt nog steeds op de intensive care van het Martini ziekenhuis in Groningen! Bovendien is Kim door de keiharde modellenwereld wel gewend om dagen (zo niet weken) zonder eten te leven en toch de laatste badmode te showen.

In de aflevering die vanavond wordt uitgezonden bekommeren de kandidaten zich om het vinden van voedsel en het bouwen van hutten. Wíj zouden ons liever zorgen maken om wat eruit ziet als een dodelijke vleesetende bacterie op de bovenlip van Vlaams fotomodel en presentatrice Stephanie Clerckx!

Aansluitend is het tijd voor de eerste aflevering van Oh Oh Cherso. Deze Nederlandse remake van Jersey Shore (althans, wij zien heel duidelijk gelijkenissen!) draait om een stel Hagenezen die hun intrek nemen in een villa in de populaire Griekse badplaats Chersonnisos. De introductiefilmpjes gingen al als een lopend vuurtje over allerlei social media sites, vanavond mogen we eindelijk aanschouwen of de serie alle hype waarmaakt.

Ondertiteling
Wij hebben de eerste aflevering al gezien, en het is inderdaad erg fijn. In de eerste aflevering komen de kandidaten aan en worden de bedden verdeeld. Als eerste arriveren Vincent ('Sniper') en Robert ('Joker', foto), die in het dagelijks leven bij de Jumbo werkt (wélke Jumbo, willen wij dus weten!) en waarbij het geen overbodige luxe zou zijn om zijn uitspraken even te ondertitelen. De dames arriveren later en mogen dus kiezen: óf bij één van de heren in bed, óf in de woonkamer slapen. Leuk detail is dat alle deelnemers een hippe nickname hebben, behalve Elize.

'Sterretje' (Tony) zit binnen de kortste keren in bad met twee dames én met 'Sniper', maar daar heeft hij geen moeite mee, want hij heeft volgens eigen zeggen 'niet het idee dat Sniper iets in mijn reet wil stoppen'. Nou, we zijn benieuwd wat er nog allemaal gebeurt als de mannen een keertje een blauwtje lopen en écht een beetje teveel gezopen hebben!

Sterretje
Kenmerkend voor de kandidaten is dat ze in hun introductiefilmpjes vrijwel allemaal even onder de zonnebank gaan. Zo ook Joey ('Matsoe Matsoe'), die 's avonds laat pas arriveert, net op tijd om het uitgaansleven alvast te verkennen. Daar wordt meteen al wild gezoend en geflirt, waarbij vooral 'Sterretje' het er flink van neemt. Maar dat is ook niet zo verbazingwekkend, gezien zijn openingszin waarbij hij over zijn twee tatoeages zegt: 'ik heb al twee sterren, wil je me derde ster ook zien?'.

Dus haal wat popcorn in huis en zorg dat je vanavond vanaf 20:30 uur voor de buis zit!

MartijnT