De familie van het slachtoffer, genaamd Angel, werd donderdag aangeklaagd door het gerechtshof van Tel Aviv, melden website Ynet en de Jerusalem Post. Angel's familie zag zijn seksuele geaardheid en werk als travestiet in nachtclubs als een schending van de familie-eer en wilden wraak.
 
De eerste ontvoering vond plaats in mei. Een van de verdachten vertelde het slachtoffer dat zijn moeder ziek was en dat ze onmiddellijk naar zijn geboorteplaats Tamra moesten vertrekken. Angel weigerde, maar werd toen in een auto gesleurd en naar zijn ouderlijk huis gebracht. Daar werd hij geslagen, vastgebonden en opgesloten in een kamer. Uiteindelijk werd Angel vrijgelaten door een broer na dreiging met politie.

Bij een familiehuwelijk werd hij echter opnieuw aangevallen, nu door zijn vader en een oom. Angel wist via een bos te ontsnappen. Zijn moeder had hem al een paar weken voor de trouwerij gewaarschuwd dat hij de foto's van zichzelf als travestiet op Facebook moest verwijderen, omdat dit anders het einde van zijn leven zou kunnen betekenen.

Op 23 augustus kwamen familieleden van het slachtoffer naar zijn appartement in Tel Aviv, spoten pepperspray in zijn gezicht en ontvoerden hem weer naar Tamra waar hij werd bedreigd en vastgebonden met een riem. Angel werd opnieuw uren opgesloten in een kamertje.

Acht familieleden, waaronder een minderjarige, zijn inmiddels in staat van beschuldiging gesteld en er is een verzoek ingediend voor het voorlopig in hechtenis nemen van zeven van hen.

AN