Gisteren meldde Gay.nl al dat een jongen door twee meisjes in elkaar geslagen is. Vandaag stuurt actiegroep Right to feel Safe een persbericht uit waaruit blijkt dat er meer dan dat is voorgevallen.

Tijdens de demonstratie hebben twee jongens meerdere malen met hun scooter de menigte in gereden 'en scheerde rakelings en expres langs de in de homogemeenschap geliefde Dolly Bellefleur', schrijft Right to feel Safe. Verder kreeg een groep lesbiennes bierblikjes naar hun hoofd gegooid en Right to feel Safe heeft vanochtend nog vier meldingen binnengekregen van verbaal geweld en bedreigingen.

Volgens Right to feel Safe is dit al het negende antihomo-incident in vier maanden. De actiegroep heeft aangekondigd te blijven demonstreren zolang er een toename is van incidenten. Fya Hopelezz, woordvoerder, zegt: "De incidenten tijdens het protest geven eens te maar aan hoe ernstig de situatie is."

De aanwezige politicus Ahmed Marcouch twitterde gisteren dat zijn indruk was 'dat de politie minimaal aanwezig was'. Volgens Marcouch was dat een teken dat 'onze bestuurders nog niet diep doordrongen zijn van ernst homohaat'.

KS
Lees ook:
» UPD 2: Geweld bij demonstratie (99) reacties
» Opnieuw protest tegen antihomogeweld (42) reacties
» Amsterdamse homo's in elkaar geslagen (139) reacties