Van kinderen die opgroeien in een heteroseksueel gezin moet ongeveer 7 procent een schooljaar overdoen. Hoewel dit voor kinderen van homo-stellen met bijna 10 procent iets hoger ligt, stellen de onderzoekers toch dat de ontwikkeling van beide groepen gelijk opgaat.

Het verschil verdwijnt namelijk wanneer rekening wordt gehouden met factoren als opleidingsniveau en het inkomen van de ouders. Heteroseksuele echtparen lopen hierin iets voorop, waar de kinderen profijt van hebben.

"Een van de moeilijkste vraagstukken van het familierecht is dat van homostellen en of zij mogen adopteren of niet", verklaart hoofdonderzoeker Michael Rosenfeld, verbonden aan de Stanford University, tegenover Upi. "Mijn studie toont aan dat kinderen in gezinnen beter af zijn, zelfs wanneer dat gezin ogenschijnlijk niet 'perfect' is."

Rosenfeld geeft toe dat het een moeilijk onderwerp is om te onderzoeken omdat homo-ouders niet volop aanwezig zijn in Amerika. "Een goede steekproef is goud waard", aldus de socioloog. "En deze studie is gebaseerd op duizenden kinderen."

CF / Nu.nl

Lees ook:
» Adoptierechten in Mexico (9) reacties
» "Zwangere man" opnieuw vader (0) reacties
» Frankrijk: pro-homohuwelijk (11) reacties
» Zweden meest homovriendelijk (29) reacties