Stephanie Rice is in het bezit van het huidige wereldrecord op de 400 meter wisselslag en won drie gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Ze was de heldin van veel Australiërs en had onder andere sponsorcontracten met de onder homo's erg geliefde ondergoedfabrikant Davenport en met automaker Jaguar. Dat laatste contract, waarbij ze gratis in hun auto's mocht rijden, is Rice gisteren al verloren.

Zelf gaf de zwemster aan geen mensen te hebben willen beledigen en spijt te hebben van haar opmerking. Ook haalde ze de gewraakte uitlating gelijk van haar Twitter. Bekende openlijk homoseksuele sporters uit Australië hebben verschillend gereageerd. Australische rugby-ster Ian Roberts noemde haar, en iedereen die haar vanaf nu nog steunde op sportief gebied, een idioot. " Het is nooit acceptabel om homo's te kleineren," volgens Roberts.
 
Olympisch kampioen schoonspringen Matthew Mitcham gaf toe dat het beledigend was en dom, maar ook dat hij al twee jaar vrienden is met Stephanie en dat ze absoluut geen homofoob is. " Ze houdt van homo's, maar gebruikte slecht gekozen woorden, " aldus Mitcham.