Heb je gedemonstreerd vorige week?
Ja. Ik liep samen met een paar vrienden mee. Op een gegeven moment kwamen we een beetje voorop in de stoet terecht en dat voelde een beetje ongemakkelijk, alsof we keihard aan het actievoeren waren. Ik werd laat wakker zondag maar vond wel dat ik er naar toe moest gaan. Al zijn het maar vijf mensen meer in de stoet, het is erg treurig wat er gebeurt. En als je dan ook over de incidenten hoort, dat er met scooters op publiek is ingereden tijdens zo’n optocht, dan is het net alsof we in een heel homofoob land leven. Dat vind ik erg.

Ben je een echte actievoerder?
Nee. Ik probeer wel ‘actie te voeren’ door er heel erg voor uit te komen dat ik homo ben. In de hoop dat mensen dan misschien denken ‘hij is wel oké, en hij is homo’. Dat is meer mijn manier. Het zichtbaar maken. Ik deed ook wel een beetje mee aan de demonstratie omdat een paar weken geleden een meisje na de trut in elkaar geslagen is en dat was de eerste keer dat ik schrok, de eerste keer dat het erg dichtbij kwam.

Vind je het moeilijk om altijd openlijk homo te zijn?
Tot twee jaar geleden had ik er soms wel moeite mee. Je krijgt toch altijd zo’n moment waarop je weer uit de kast moet komen. Dat vind ik nu helemaal niet meer erg. Ik ga het niet uit de weg. Eerst was ik bang dat mensen me niet aardig zouden vinden als ze zouden weten dat ik homo ben. Nu besef ik me dat als dat zo is, we toch geen dikke vrienden gaan worden.

Trouwens nog gefeliciteerd met de nr 1-hit van Dries Roelvink
Bedankt! Jij ook!

Waar komt jouw haat voor Yolanthe eigenlijk vandaan?
Dat is echt al heel lang. Als ik haar op tv zie, vind ik haar niet oprecht. Ik vind haar gemaakt. Ze is ineens beroemd geworden omdat ze heel knap is. Volgens mij heeft ze echt zo uitgestippeld van ‘de komende twee jaar ga ik met m’n tieten in ieder blad staan en dan doe ik in een film heel geil, ga ik een beetje tegen een boom aanrijden’. Vervolgens met een bekend iemand gaan. Dan met een nog bekender en rijker iemand. Ik denk dat ze heel bewust bezig met wat ze doet. Laatst ook met die parodie van Koefnoen, dat ze daar tegen ging procederen, dan ben je echt een beetje gek aan het worden?! Ik vind het ook gewoon een slechte presentatrice. Het irriteert me ook dat het haar lukt. Wie bedenkt dat zij dit kan doen? Ze krijgt nu zo’n tv-show à la Ivo Niehe. Er zouden eigenlijk Kamervragen gesteld moeten worden of zij wel op tv moet, of ze wel een goed voorbeeld is voor jongeren.

Aan de ene kant hebben we je haat voorYolanthe, maar waar komt dan die liefde voor de lilliputter vandaan?
Het is meer dat ik van heel veel dingen hou die lelijk zijn, of gek of raar. Lilliputters zijn wel een beetje gek en raar. Het is meer dat als ik een lilliputter op straat zie dat ik denk ‘hahaha, een lilliputter!’. Meestal probeer ik er ook foto’s van te maken. Ik heb op m’n blog (www.avonturenvantim.nl) een foto van een lilliputter geplaatst en daarbij geschreven dat ik haar een Bounty had gevoerd omdat lilliputters heel erg van kokos houden. Er zijn mensen die dan boos worden, maar ik vind het grappig. Ik vind het ook leuk om te zeggen dat negers de hele dag kip eten en dat alle homo’s vies zijn. Hele kort-door-de-bocht-gedachten. Maar lilliputters vind ik eigenlijk wel raar. Dingen die niet standaard of normaal zijn, die vind ik wel interessant.

Krijg je er negatieve reacties op?
Op die lilliputter-blog heb ik wel boze reacties gekregen. Maar dat ismisschien ook wel de reden dat ik het doe. Ik vind het grappig dat mensen daar boos om worden, dat ze het niet snappen. Heel veel dingen die ik doe zijn helemaal niet waar of bedacht en alles wat ik doe gaat uiteindelijk over seks, pikken en kutten. En het is allemaal niet waar, maar ik kan niet anders denk ik.

Hoe serieus moeten we jou eigenlijk nemen?
Niet. Ik neem zelf ook alles niet zo serieus. Ik denk ook dat mensen die boos worden als ik iets over lilliputters zeg, dat zij zichzelf te serieus nemen. Ik heb veel zelfspot en kan goed incasseren. Ik vind dat ik daarom ook die negergrappen mag maken. Maar aan de andere kant ben ik toch ook best wel serieus. Ook wat betreft Yolanthe. Ik haat haar, maar ik heb haar nog nooit ontmoet. Ik besef ook wel dat als ik met haar een dagje zou gaan winkelen, dat ze m’n beste vriendin kan worden. Hoewel ik daar mijn twijfels bij heb.

Zoek je de grens op tussen nep en werkelijkheid?
Ja, dat levert leuke reacties op. Bijvoorbeeld die reactie onder jullie‘tweeduizendseks’-artikel. Een man werd boos op iemand die het grappig vond. Hij zei ‘je, mag daar niet om lachen want het is heel erg’. Dat vind ik hilarisch. Het kan wel waar zijn dat ik die grens opzoek, maar eigenlijk ook weer niet. Ik doe het niet expres. Ik denk niet ‘Ik ben Tim en ik vind het leuk om dingen uit de echte wereld te nemen en er dan iets geks mee te doen’.

Heb je zelf eigenlijk veel last van de gevolgen van het verdwijnen van de Break Out? Het thema komt natuurlijk ergens vandaan.
Nee, ik heb er zelf niet zo veel last van.

Je hebt geen slechte seks?
Ja soms, maar dat ligt altijd aan de ander. Haha, nee. Maar het onderwerp slaat ook helemaal nergens op. We wilden een popcultuur-ding. Uiteindelijk zijn we op de Break Out uitgekomen. Het is niet uit mijn leven gegrepen.

Hoe is jouw humor eigenlijk te typeren?
Sommige mensen haten mij volgens mij omdat ze vinden dat ik hele platte humor heb. Ik wil liever niet zo plat zijn, maar ik ben het misschien wel. Uiteindelijk denk ik dat het een beetje absurdistisch is. Dat wil ik graag. Laatst zat ik met vrienden in het park en toen gingen we helemaal los op het idee hoe kinderlokkers werkten in de oertijd. Tegenwoordig zeggen ze ‘ik heb thuis een klein hondje’, daar maken we dan van ‘ik heb thuis een kleine dino’. Het is eigenlijk niet zo heel grappig, maar ik meng dan iets bestaands met iets anders en dat wordt dan gek. Ik weet het niet, ik denk er nooit over na. En ik vind mezelf eigenlijk helemaal niet grappig.

Van wat voor projecten word jij enthousiast?
Ik vind het het leukst als er humor bij zit. Ik ben er nu wel achtergekomen dat dat schijnbaar het enige is waar het altijd op uitkomt. Ik zal denk ik nooit een serieuze, zwaarmoedige documentaire maken over gorilla’s in Zuid-Afrika.

Waarom vind je twitter eigenlijk zo leuk?
Omdat het creatief is, maar dan lui. Ik heb de laatste tijd niet meer zoveel zin om echte columns te schrijven met een kop en een staart. Op twitter kun je gewoon een grapje maken in 140 tekens.

Hoe anders ben jij offline dan online?
Wat ik op twitter doe is een soort uitvergroting van wie ik echt ben. Je kunt echt wel uit mijn columns en tweets aflezen dat ik schijnbaar seks wel grappig vind. Hoewel het eigenlijk best mee valt. Ik worstel daar de laatste tijd mee. Alles wat ik doe gaat uiteindelijk over seks. Schijnbaar vind ik dat heel leuk. Terwijl ik er nooit echt mee bezig ben. Ik denk dat ik in therapie moet. Wie ben ik eigenlijk?

Welk avontuur zou je nog mee willen maken?
Ik zou heel graag een keer met Lady Gaga op vakantie gaan.

KS / Foto's: Bart de Bruin
Volg Tim op twitter! http://twitter.com/avonturenvantim


Lees ook:
» Kijktip: Tweeduizendseks (67) reacties