Welke reacties heb je gekregen?
Ontzettend veel reacties, en allemaal positief! Via Hyves en Gay.nl maar ook gewoon mensen die op straat naar me toe kwamen. Veel mensen hadden respect voor hoe ik het heb aangepakt. Alleen in m’n vriendenkring zijn er een paar jongens die het niet echt accepteren. Ze doen tegen mij wel normaal maar ik weet dat ze achter mijn rug om praten en dat ze tijdens een verjaardag niet naast me willen zitten.

Was het gek om jezelf zo op tv terug te zien?
Dat was heel vreemd. Zeker dat moment.

Blij om uit de kast te zijn gekomen?
Ja, dat sowieso. Er viel een last van m’n schouders. De negatieve reacties van die paar jongens kunnen me weinig schelen. Ik voel me nu veel prettiger, veel meer mezelf.

Was het niet gek met camera’s erbij?
Dat was heel vreemd. Maar ik haalde ook wel steun uit Arie en de filmploeg. Ik heb mijn verhaal voordat ik uit de kast was gekomen op een website gezet en ik had het al tegen m’n ouders en twee beste vrienden verteld. Maar het voor iedereen uit de kast komen bleef ik maar uitstellen, ondanks dat ik er wel klaar voor was. Toen nam de KRO naar aanleiding van mijn online verhaal contact met me op en dat was het juiste steuntje in de rug. Ik denk dat ik er zonder de KRO langer mee had gezeten en me langer klote had gevoeld.

Heb je een boodschap voor jongeren die nog in de kast zitten?
Ik heb veel gehad aan het lezen van verhalen van anderen. Daardoor heb je door dat je niet alleen bent. Vaak zijn de verhalen van anderen erg herkenbaar en kun je er steun uit halen. Ik vind het ook erg goed dat de KRO het platform http://uitdekast.kro.nl/ is begonnen. Voor jongeren die nog in de kast zitten is dat ontzettend belangrijk.

Bekijk de uitzending met Odin terug op http://uitdekast.kro.nl/


Lees ook:
» Lang leve de 'flikker' (126) reacties
» Kijktip: KRO's Uit de Kast (103) reacties