Honderden mensen liepen publiekelijk verontwaardigd te zijn over het toenemende geweld jegens homoseksuelen in de afgelopen vier maanden. In een reactie daarop werd de reden van de betoging nog maar eens nadrukkelijk onderstreept door omstanders. Op zich hadden ze het thematisch op orde, een homo werd geslagen met een handtas en lesbiennes bekogeld met blikjes bier, maar hoe halen die mensen het in hun hoofd?

Ik las ergens dat in tijden van crisis de tolerantie afneemt. En ook ik geef als eerste toe dat ik soms homo’s zie en hoor die wat mij betreft best een kleine corrigerende tik verdienen. Maar andersom weet ik ook nog wel een zootje maatschappelijke verdomhoekjes waar een paar rake klappen zouden mogen vallen. En dus lijkt het me dat we zo langzamerhand geen keuze meer hebben. We moeten ons letterlijk gaan wapenen tegen deze tendens.

We hebben dit geprobeerd met lokhomo’s en we zijn al collectief de straat op gegaan, maar het is helder. Dit werkt niet. Dus in plaats van demonstreren en verontwaardigd zijn gaan we het anders doen. Stop een baksteen in je handtas als je uitgaat en zorg bij bedreiging dat jij de eerste bent die een klap uitdeelt. Of als je een minibusje deo mee kan nemen in een discotheek is een busje pepperspray ook een kleine moeite. En fuck beheersing, niks geen ‘andere wang toekeren’, gewoon een heis uitdelen.

Buurthuizen in Nederland, geef lessen zelfverdediging voor homo’s. Geen nicht die nee zegt tegen een avondje in de week op een matje aan elkaar zitten dus het is een win-win-sitiuatie. Niet meer verbaal boos zijn, nokken met verontwaardigd spandoeken in elkaar knutselen waarop staat hoe erg je het allemaal vindt. Terugslaan! Ook als ze alleen maar even een vuurtje of de weg kwamen vragen. Zij gaan bij elk vermoeden homomeppen, dus wij mogen bij een licht vermoeden ook een ram verkopen.

Als we het goed aanpakken staan er over een maandje of zes een paar honderd van die onnozele hanggroepjongeren te demonstreren tegen zinloos geweld jegens hun eigen minderheidsgroepering en reken maar dat ik er dan even op mijn scooter rakelings langs ga scheuren om blikjes bier te gooien.