De acteur, bekend als de held van Jane Austen uit Pride & Prejudice, de saaie goedzak uit Bridget Jones's Diary en van zijn glansrol in het mooie A Single Man (Oscarnominatie!), won een poll onder 1500 Engelse vrouwen. Colin werd gevolgd door Rupert Everett, Clive Owen en Katy Perry's verloofde Russell Brand. James Bond-vertolker Daniel Craig eindigt op de vijfde plaats.

Ook de ‘usual suspects’ als David Beckham en Orlando Bloom doen de Engelse vrouwenharten sneller kloppen. Zij moeten het echter doen met een elfde en twaalfde plaats.

Sally Allen van het communicatiebedrijf Wizard Jeans, maakte de mooie-mannenlijst zondag bekend. “Vrouwen vinden Colin er goed uitzien maar daarnaast komt hij ook heel verzorgd over. Niet veel mannen zullen dat magische moment kunnen evenaren waarin hij als druipende Mr. Darcy uit het meer komt. Alle vrouwen halen op dat moment even diep adem.”

Om deze overwinning van Firth eens goed te vieren raden we aan dat iedereen de film A Single Man gaat kijken. Hieronder nog eens de trailer.CF


Lees ook:
» Oscars: Hurt Locker beste film (30) reacties
» RttO: Wie support homohuwelijk? (12) reacties
» RttO: Beste acteur (5) reacties
» RttO: Beste bijrollen (21) reacties
» Colin Firth wint BAFTA (10) reacties
» Colin Firth genomineerd voor Oscar (13) reacties
» WIN! Premièrekaarten A Single Man (0) reacties
» Recensie: A Single Man (11) reacties
» A Single Man: de nieuwe Milk? (20) reacties