Marc Putman, initiatiefnemer van OUTTV: “Met deze wetenschap vonden we het tijd om OUTTV een kritische spiegel voor te houden en voor het nieuwe OUTTV die gedeelde interesses als leidraad nemen. Wat onze kijkers kenmerkt -naast hun open-mindedness- is hun zelfbewustheid, drang naar vrijheid en een moderne kijk op het leven. Ook onze primaire doelgroep, de homoman, heeft geen behoefte zich in hokjes te laten plaatsen of programma’s te zien die enkel voor hem bedoeld zijn,” aldus Putman.

Maar betekent dat dan een cultuuromslag bij de tv-zender? Tegen Gay.nl zegt OUTTV's sales manager Pim Leushuis van niet. "Onderzoek heeft aangetoond dat er veel gedeelde interesses zijn tussen heterovrouwen en homomannen. Het enige verschil is dat we ons naast homomannen óók op heterovrouwen gaan richten. Natuurlijk blijven we gewoon verslag doen van Gay Prides en homo-evenementen en blijven we programma's als Beautiful People, Queer as Folk en RuPaul's Drag U uitzenden."

De zender brengt een mix van nationale en internationale programma’s, series, films, documentaires en talkshows. OUTTV is in Nederland en België te ontvangen door meer dan 1 miljoen mensen via digitale televisie.

Lees ook:
» Kylie krijgt Spaanse homoprijs (17) reacties
» Radiostation OUTmusic online (22) reacties
» Sordid Lives op Nederlandse tv (11) reacties
» OUTTV brengt Beautiful People op de buis (19) reacties
» OUTTV zendt Rick & Steve uit (13) reacties