De twee hadden afgesproken via een homodatingwebsite. Maar toen de Ewijkenaar kwam, zou hij zijn bedreigd met een pistool, verschrikkelijk in elkaar geslagen en getrapt en daarna beroofd van zijn portemonnee.

Ernstige mishandeling

De mishandeling gebeurde 's nachts bij het winkelcentrum in Hatert. Minstens vier mensen, onder wie een in de buurt wonende agent, waren er getuige van. De toen net 18-jarige getrainde kickbokser zou zo tekeer zijn gegaan, dat zelfs een getuige psychologische hulp zocht.

Na een eis van 24 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk, veroordeelde de rechtbank de man in oktober vorig jaar tot een veel lagere straf: 9 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Zowel de officier als de verdachte ging in beroep. De Nijmegenaar trok dat beroep later in, het OM bleef erbij.

Jongerenwerker

Gisteren zei de Nijmegenaar dat het intussen een stuk beter gaat met hem. Hij blowt niet meer, ziet zijn slechte vrienden van toen niet meer en drinkt alleen nog wat als hij uitgaat. Ook stopte hij met kickboksen. Hij is begonnen aan de studie sociaal-pedagogisch werk: als jongerenwerker wil hij de jeugd straks uit eigen ervaring vertellen hoe het niet moet.

Voor de advocaat-generaal hoeft de jongeman niet meer terug naar de cel. Wel eist hij een grote stok achter de deur: 21 maanden cel als het de komende twee jaar weer mis zou gaan. Raadsman Visschers vroeg een straf zoals de rechtbank oplegde. Uitspraak: 30 september.

CF