Wie het gemist heeft: veel art gay camp van de jaren zestig tot nu, mooi, ontroerend of beide; en vaak ook met een dubbele laag. Verder veel lekkere bloteriken, vaak ook erg smaakvol in beeld gebracht: http://www.vpro.nl/programma/zomergasten/afleveringen/43610988/.

Mensen die 'anders' zijn

Eigenlijk vond ik het fijn om alles (weer) te zien, en bedacht me hoe vreemd het eigenlijk lijkt, dat veel homo's die ik leuk vind over een zelfde soort esthetiek beschikken. Ja, natuurlijk, iedere rechtgeaarde gay kan een mooi gefotografeerde body - met of zonder piemel erbij - waarderen. Erwin zelf zag er ook mooi uit met erectie, z'n moeder was minder gecharmeerd zei ie, maar ik vond het een erg geslaagd portret. Maar ook de interesse voor mensen die 'anders zijn dan de gemiddelde mens' valt op. Olaf ontdekte al in het begin van zijn carrière de ' kleine mens', ook vrolijk beschreven door Arthur Japin in het boekenweek-geschenk van 2006. Maar ook androgynen, exhibitionisten, erg dikke of gerimpelde vrouwen en andere ' niet-mainstream modellen' waren vaak een mooie onderwerp voor zijn werk. Een beetje zoals sommige gay seks-profielen, maar dan mooi.

Ook underload leidt tot stress

Nu Kas en ik niet meer samen zijn, slaat de verveling toe. Ik werk nog maar een dag of twee, en mis wat. Tsja, wat mis ik eigenlijk? Carriere? Kinderen? Ambitie? Toch weer een lieve vent om me heen?
Ik weet het niet, misschien mis ik gewoon wat spanning. Met seks schiet het ook al niet op. Misschien toch maar wat profielen invullen? 'Underload' schijnt net zo funest te zijn voor de gezondheid als 'overload' , van lui in je nest liggen kun je volgens mijn deskundige Marianne ook echte stress krijgen. Erwin Olaf had te hard gewerkt, en wilde eigenlijk gewoon het liefste weer even 'Erwin Springveld' zijn, de naam waarmee hij werd geboren. Kan ik me wel voorstellen, met zo'n busy life. Maar ook mensen die geen reet uitvoeren kunnen stress hebben, heus, geloof me.

Geen kracht

Wat doet iemand die genoeg geld en weinig verantwoordelijkheden heeft? Mmm, ik zou natuurlijk soep kunnen rondbrengen voor het Leger des Heils, Marokkaanse vrouwen leren fietsen, of me kunnen inzetten voor de lokale politiek. Mwah, nee, toch maar niet. Na wat brief-schrijf avondjes voor Amnesty, wat gecollecteerd te hebben voor het Aids Fonds en mijn moeders' bejaarde buurvrouw twee jaar lang begeleid te hebben met haar open been dat maar niet dicht wilde, koop ik mijn maatschappelijk verplichtingen liever af met donaties. Om met Geer (sterkte!) en Goor te spreken, ik heb er gewoon geen kracht voor.


Verveeld oud varken

Misschien ben ik gewoon een lelijk, lui oud varken, prima, laat het zo zijn. Hard genoeg gewerkt en nu ga ik 'genieten'. 
Ja, er zijn best voordelen aan ouder worden. Ik hoef gewoon niet meer zo nodig. Nog best lastig zonder partner trouwens; ik ben erachter gekomen dat ik toch meer een relatie-type ben. Na een tijdje verdoving met alcohol en slaappillen, probeer ik het nu zonder chemisch gedoe te doen. Voor mij best lastig. Voor de gemiddelde homo is het opzoeken van spanning niet zo moeilijk, zeker als je in Amsterdam woont. Een paar keer bezocht ik (pre-Kas) de ' kleren uit, en neuken maar' zondagmiddag-feestjes in de nu gesloten Cockring, maar ook daar slaat zelfs de verveling toe. Naast me aan de bar stopte een brede mooie boerse man z'n 'Viagra-powered' stijve achterin de keel van een knielende basketball-neger op bezoek uit Amerika. Op zich best geil, ware het niet dat de hitsige Groninger in een bijna onverstaanbaar dialect met z'n twee vrienden besprak of het later op de avond pizza of shoarma zou worden. Dit alles boven het hoofd van de hard werkende Amerikaan. Ik ben weggegaan en nooit mee teruggekomen. ( Ik heb er zelfs nog twee keer heel angstig over gedroomd.)

Blote ' zogenaamd hetero' - jochies

Hoe dan toch wat adrenaline aan te maken, zonder rondjes in het Vondelpark te rennen? Internet biedt natuurlijk de makkelijkste oplossing voor verveelde, luie homo's zo als ik. Een week of drie zat ik deze maand op True Nudists (www.truenudists.com), een site waar blote exhibitionisten met camera voornamelijk chatten over hoe fijn het is om thuis in je blote piemel te kunnen rondlopen, met of zonder medeweten van vrouw, kids, dan wel buren. Leuk aan de site is dat er veel lekkere 'zogenaamd hetero' jochies vrolijk en zonder gêne hun glimlach en slappe piemel laten zien, het nadeel is dat je na drie keer 'I'm hanging nude, feeling good' vaak geen idee hebt waar je het over moet hebben. Naast exhibitionistische trekjes schijnt niemand iets gemeen te hebben.

De dagelijkse piemeldosis

Naast de Olaf modellen (zie vooral : Fashion Victims op http://www.erwinolaf.com/ ) blijkt na wat research op gay-dating sites, dat exhibitionisme bij homo's gemiddeld vaker lijkt voor te komen. Veel gay bloggers doen zelfs bijna dagelijks visueel verslag van hun piemels:

http://hccock.blogspot.com/?zx=359feb7e2d8ad0a8

http://narcissusgazed.blogspot.com/?zx=d8ace270420e7e16

http://nycdncr365.blogspot.com/

http://larsstephan.com/section/150208_exteriors_I.html

Te veel seks maakt je 'uit je doen' misschien, maar een fotosessie af en toe doet ook wonderen voor hen die aandacht te kort komen. Na profile-research vorige week met de de ene slecht gefotografeerde harde pik na de andere open kont op fout Hema-dekbed , dacht ik dat het misschien leuk was zelf ook wat profielen aan te maken. Dus op internet hobby-fotografen gezocht, want met de zelfontspanner lijkt het me ook zo'n gedoe. Hoewel dat waarschijnlijk 'not done' is voor bejaarde homo's, wil ik je toch een paar foto's niet onthouden. Met fotograaf Jan de studio in was erg bijzonder..
Lolliger werd het met fotograaf Mike. Een dagje buitenshoot rond de Bijlmerbajes en in Diemen. Hij spoorde me aan tot totally out of line exhibitionisme, en het werd een erg vrolijke dag.
Met grote groet van uw eigen spanningzoeker, zie binnenkort een eigen date-profiel tegemoet.

CREDITS:
Foto's studio: Jan,
foto's buiten: Mike,
Barok parelsnoer: Gevonden Voorwerpen NS