De definitie van wat een gezin inhoudt, heeft in de Verenigde Staten effect op belasting, adoptie, erfrecht en vele andere zaken. Tussen 2003 en 2010 hielden onderzoekers telefonische enquetes en daaruit bleek dat steeds meer mensen homoseksuele koppels met kinderen als een gezin zien. In 2003 was dat 54% en in 2010 68%. Volgens de onderzoekers is een sterke link tussen deze nummers en het aantal mensen dat een homoseksuele vriend of familielid heeft. Dat aantal is met 10% gestegen.

Slechts één op de drie mensen ziet een homostel zonder kinderen als een familie, tegenover 40% dat een ongetrouwd heterostel als een familie ziet. In 2006 werd de vraag gesteld of huisdieren of homokoppels tellen als gezin en 30% vond huisdieren daarbij wel tellen en een homokoppel niet.

Glenn Stanton van Focus on the Family was blij met die harde kern van mensen die niets op heeft met de rechten van homokoppels. Hij noemt het homohuwelijk een gevaarlijk sociaal experiment. Een lesbisch koppel dat trouwt in Massachusetts is in zijn ogen absoluut geen gezin. Onderzoeker Powell van de Universiteit van Indiana daarentegen, schrok wel behoorlijk van bepaalde cijfers. Hij hield daarom ook een nieuwe poll om te zien hoe men in 2010 dacht over het homohuwelijk , 52% is voor en 48% tegen. Powell's team onderzocht tussen 2003 en 2010 gemiddeld rond de 800 representatieve huishoudens per onderzoeksjaar.

AN/AP