De drie rechters waren unaniem in hun oordeel. Daarin is te lezen dat je zoumogen verwachten dat een adoptieverbod voor homoseksuelen gebaseerd is op een legitiem oordeel dat homo's ongeschikt zijn als ouders. Niemand heeft dat echter kunnen aantonen. Deskundigen zijn het er juist over eens dat homoseksuelen net zulke goede ouders kunnen zijn als hetero's.

Organisatie ACLU spande in 2008 de originele rechtszaak aan ten behoeve van Martin Gill and zijn partner. Zij hadden sinds 2004 als pleeggezin gezorgd voor twee jongens en wilden ze in 2008 adopteren. Getuige in die zaak was destijds ook Dr. George Rekers van Narth, een organisatie die beweert homo's  hetero te kunnen maken. Rekers kwam dit jaar in opspraak in een homo-escort schandaal. Florida's Procureur Generaal Bill McCollum huurde Rekers toen in om voor 120.000 dollar te getuigen.

De staat heeft nu de mogelijkheid om de zaak naar het Supreme Court te brengen, maar Gouverneur Charlie Christ heeft laten weten dat niet te zullen gaan doen. Hij noemde de beslissing geweldig en zei dat de staat onmiddellijk een einde gaat maken aan het 33-jaar oude verbod op adoptie door homo's.

AN

Lees ook:
» Comeback Anita Bryant (25) reacties
» Verbod op homo-adoptie Florida? (6) reacties