Meer dan 450.000 mensen werden geïnterviewd en als men dat terugkoppelt naar de totale bevolking van Groot-Brittannië, zien 480.000 inwoners zich als homoseksueel en 245.000(meest vrouwen) als biseksueel.

Volgens het ONS waren hogere cijfers in het verleden het gevolg van de manier van vragen. Anti-homo criticasters hebben de nummers gelijk aangegrepen om aan te geven dat homorechten geen prioriteit moeten hebben, omdat er maar weinig homo's in Groot-Brittannië wonen. Homo-organisatie Stonewall heeft echter haar twijfels over de aantallen. Het was de eerste keer dat men de vraag over geaardheid stelde en mensen geven vaak pas na meerdere keren toe homo te zijn. Ook was het voor het eerst dat men over de telefoon of voor de huisdeur deze vragen stelde, wat het eerlijk antwoorden voor sommige homo's een stuk moeilijker maakt.

De meeste homo's wonen in Londen en Noord-Ierland levert de laagste cijfers op. Homo's zijn vaker managers en ook vaker hooggeschoold. Maar 45% van de ondervraagde homo's woont samen.

AN