India's hoge rechtbank mag dan vorig jaar het verbod op seks tussen mannen hebben opgeheven, voor veel families in het land is het nog altijd een doodszonde. Zo ook bij de familie van acteur Yuvraaj Parasher die de homoseksuele hoofdrol speelde in de film Dunno Y...  Na Jaane Kyun. De film heeft de eerste homoseksuele kus in de Indiase filmgeschiedenis en toont verder ook vele intieme momenten en vrijpartijen tussen twee mannen.

Yuvraaj's vader Satish wil nu naar de rechter stappen om de banden met zijn zoon officieel te verbreken. Sathish vertelde het volgende: " Wat hij gedaan heeft, gaat in tegen onze cultuur en traditie en betwist de zuiverheid van de relatie tussen man en vrouw. Hij heeft ons in het donker gehouden over de film en gezegd dat hij er met een meisje in speelt. Toen we de posters zagen en hoorden over de zaken die hij in de film heeft gedaan, waren we gekwetst en vernederd. Mensen maken ons belachelijk en we kunnen nooit meer vredig leven."

Yuvraaj won zelfs een onderscheiding van de regering voor zijn gevoelige vertolking van een homo, maar dat betekent niets voor zijn familie. Volgens vader Satish is de moeder van Yuvraaj totaal verwoest en ze denken dat hij nu niet met een meisje zal kunnen trouwen. "We willen zijn gezicht nooit meer zien, zelfs niet op ons sterfbed," aldus Satish.

AN/TOI