Na Radziszewska's opmerkingen tegen de katholieke krant Gosc Niedzielny over het recht op ontslaan van homo's op katholieke scholen, gaf ze later wel toe een ontslagen homoseksuele leraar op een openbare school te zullen verdedigen.

Radziszewska was uitgenodigd voor een ontbijtshow op TVN24 om haar opmerkingen verder toe te lichten. Daarover had ze een felle discussie met mensenrechtenactivist Krzystof Smiszek, die ze daarna aanhaalde als een voorbeeld waarom elke zaak individueel zou moeten worden behandeld. Ze noemde hem een lid van de homoseksuele gemeenschap en vertelde dat het geen geheim is wie zijn partner is. Toen haar door de presentatoren werd gevraagd of ze niet aan de andere kant van de discussie moest staan, zei Radziszewska dat dit nu eenmaal haar denkbeelden zijn.

Smiszek is furieus en noemde haar actie pure homofobie. "In elk ander EU-land zou een dergelijke uitspraak hebben geleid tot het ontslag van zo'n minister en haar uitspraken zijn een schending van mijn persoonlijke rechten." Linkse parlementsleden hebben Radziszewska al bekritiseerd om haar opmerkingen, rechts noemt haar het slachtoffer van een heksenjacht.

AN/PN