Seth Walsh uit Tehachapi overleed dinsdagmiddag na negen dagen aan de beademing te hebben gelegen. De 13 jarige jongen hing zichzelf op aan een boom in zijn achtertuin, na jarenlang gepest op school.

Rechercheurs van de lokale politie ondervroegen verschillende pestkoppen op de dag dat Walsh een einde aan zijn leven maakte, maar besloten dat ondanks het getreiter niemand zou worden vervolgd. De school van Walsh zegt een anti-pest programma te hebben, maar volgens vrienden was er niemand van het personeel die Walsh beschermde of hulp gaf.
Een Rutgers Universiteit student genaamd Tyler Clementi sprong vorige week van de George Washington Bridge in New York en maakte op die manier een einde aan zijn leven.
 
Twee medestudenten, Dharun Ravi en Molly Wei, zijn intussen aangeklaagd wegens schending van de privacy. De twee plaatsten een camera in de kamer van Clementi waarna een live-stream video van hem te zien was, terwijl hij seks had in zijn kamer met een andere man. Dharun twitterde vorige week : "Kamergenoot vroeg om kamer voor zichzelf vanavond. Ging naar Molly's kamer en deed de webcam aan. Zag Clementi bezig met een man." Twee dagen later twitterde hij dat het opnieuw zou gaan gebeuren. Toen Clementi erachter kwam zag hij geen uitweg meer.

Ravi en Wei kunnen een gevangenisstraf van 5 jaar krijgen.

AN