In het kader van Coming Out Dag 2010 verspreidt het COC ruim een half miljoen regenboogposters. De regenboogvlag is immers het internationale symbool van de LHBT-beweging. Door deze poster voor het raam van je huis, school of werk te hangen, laat je zien dat Nederland een tolerant land moet blijven en dat het afgelopen moet zijn met het aanhoudende geweld tegen LHBT’s.

Op de achterzijde van de poster staan verhalen van mensen die met anti-LHBT geweld te maken kregen en die zelf actie hebben ondernomen om iets tegen dit geweld te doen. Je vindt de speciale posters vanaf begin oktober onder meer op coc.nl, bij de vaste distributiepunten van magazine Gay&Night en op 11 oktober in het gratis dagblad Metro. Heb je zelf een regenboogvlag? Dan kan je die natuurlijk ook uithangen.

De aftrap van deze actie vindt zondag 3 oktober plaats in Paradiso. Daar heb ik de eer om tijdens de Black Tea Party van Erwin Olaf samen met Karin Bloemen de Coming Out Dag poster te onthullen. Op 11 oktober gaat de Coming Out Dag-actie echt van start. Ik zal dan samen met de locoburgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher, in de hoofdstad om 9 uur ’s ochtends de eerste poster aan de gevel van het stadhuis bevestigen. De rest van de dag zal de poster op talloze andere plekken in
Nederland worden opgehangen.

Het is altijd afschuwelijk om klappen te krijgen en uitgescholden te worden. Maar als dat gebeurt omdat je je geliefde kust, je hand in hand loopt of puur om wie je bent, dan komt de klap extra hard aan. Op 11 oktober kunnen we met z’n allen laten zien dat we dit geweld niet accepteren en dat Nederland een tolerant land moet blijven. Doe mee en geef Nederland op 11 oktober de kleuren van de regenboog!

Vera Bergkamp

Voorzitter COC Nederland