Rourke en Thomas hebben elkaar in juni van dit jaar voor het eerst ontmoet, nadat Rourke het levensverhaal van Thomas gelezen had tijdens een vliegreis van New York naar Londen. Rourke is een groot rugbyfan en vond Thomas het perfecte rolmodel voor een film over die sport. Vorige week ontmoeten ze elkaar weer met managers om de details van de biopic te bespreken.

Thomas kwam in 2009 uit de kast en is sindsdien een graag geziene gast en spreker op feestjes in de homowereld.  De voormalige aanvoerder van het rugbyteam van Wales die tegenwoordig voor de Crusaders speelt, vond op stap gaan met Mickey net een film. Thomas denkt overigens wel dat het spelen van hem een grote uitdaging wordt voor de acteur. Rourke moet rugby leren spelen, Welsh spreken en er jaren jonger uitzien. Rourke is 22 jaar ouder.

Insiders menen dat het allemaal wel goed zal komen. Rourke is een getrainde bokser, speelde in vele actiefilms en zijn rol als een aan lager wal geraakte worstelaar in the Wrestler uit 2008 betekende zijn grote comeback. Met Welsh leren is Rourke inmiddels ook begonnen.

AN