Het SBS drama "Life Is Beautiful" heeft een homostel in de serie en dat zorgt voor veel verontrusting bij een groep moeders. Ze vormden een unie en plaatsten een advertentie in de krant Chosun Journal, omdat ze zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen.

De advertentie leest: "Als mijn zoon homo wordt en AIDS krijgt, na het bekijken van "Life Is Beautiful', dan moet SBS de verantwoordelijkheid nemen. De groep moeders liet later weten dat de soap reclame maakt voor het leven als homo en dat staat haaks op wat realistisch, gezond en proper is voor inwoners van Zuid-Korea.

De advertentie heeft voor veel commotie gezorgd in de Koreaanse gemeenschap. Openlijk homoseksueel Hong Seok Cheon, die 10 jaar geleden als een van de eerste Koreanen uit de kast kwam en nu twee geadopteerde zoons heeft, twitterde zijn ongenoegen. Volgens hem wordt het homostel juist erg mooi geportretteerd in de serie en wordt niemand homo van het zien van homo's op tv. Ook noemt hij het kwetsend voor mensen met AIDS, die natuurlijk lang niet allemaal homo zijn. Hong kreeg veel steun van fans.

Alhoewel homoseksueel geslachtsverkeer legaal is in Zuid-Korea, zijn de rechten van koppels en huishoudens van hetzelfde geslacht nog altijd erg beperkt.

AN