Het is een initiatief van Dan Savage, een schrijver en columnist die met zijn column al vaker diende als een soort 'Lieve Mona' voor depressieve jonge homo's.

In de eerste video, die ondertussen is bekeken door 400.000 mensen, vertellen hij en zijn man Terry hoe het voor hun was om op te groeien als jonge homo. Ze vertellen dat ze ook te maken hadden met pesten maar willen iedereen op het hart drukken dat dit op den duur voorbij gaat.

Zo zegt Savage: "Als een homotiener zelfmoord pleegt is dat omdat hij zich geen leven kan voorstellen dat gevuld is met geluk en familie en fijne dingen. Een leven dat het waard is om nog voor te blijven vechten. Daarom vond ik het erg belangrijk om, als volwassen homo, duidelijk te maken en te laten zien dat onze levens goed en fijn en gezond zijn en dat het leven zeker iets waard is."

De video wordt gesteund door een aantal celebrities als Anne Hathaway, Ke$ha en Kristin Cavallari. Weer andere beroemdheden hebben hun eigen filmpje online gezet, met hun ervaringen. Zo ook blogger Perez Hilton.

Het filmpje van Dan Savage en zijn man Terry is hier onder te bekijken.CF