De negen bendeleden tussen de 16 en 23 jaar pakten eerst twee tieners op van wie ze vermoedden dat die seks hadden gehad met de 30-jarige man. De man was een bekende van de bende en werd gevraagd naar een afgelegen huis in the Bronx te komen en veel drank mee te nemen. De twee jongens werden geslagen en een van hen werd met een honkbalknuppel seksueel misbruikt tot ze de seks met de 30-jarige man toegaven.

Toen de 30-jarige man arriveerde, werd hij uitgekleed en vastgebonden aan een stoel. Een van de tieners was op dat moment nog steeds aanwezig en kreeg de opdracht van de Goonies om hem te martelen. Hij werd gedwongen sigaretten uit te drukken op de penis en de tepels van de man en hij moest hem slaan. Daarna namen de bendeleden het over, sloegen de man met een ketting en misbruikten ook hem met een honkbalknuppel. De  mishandeling duurde uren. Vervolgens moest hij alle drank opdrinken en werd hij bewusteloos op straat gegooid.

Het met bloed besmeurde pand werd na de misdaad grondig gereinigd met bleekwater om sporen te vernietigen. De politie kwam achter de daders door een anoniem briefje dat een van hen werd toegestopt vlakbij de plaats delict. 
Acht leden van bende zijn zondag voorgeleid en hen wordt ontvoering, een haatmisdrijf en verscheidene andere misdaden ten laste gelegd.

AN