De cast van La Cage Aux Folles heeft het er maar druk mee: de openingsvoorstelling van het nieuwe DeLaMar Theater moet over 4 weken al klaar zijn voor de eerste try out, maar zo ver zijn ze nog niet. Met pas een week repeteren achter de rug is het voor de hele cast nog wel even wennen om nu voor zoveel publiek een klein voorproefje van de voorstelling te geven.

Met een aantal liedjes en scenes krijgen we te zien dat deze musicals vol dragqueens, humor en boa's ook bestaat uit mooie liedjes zoals een duet tussen  Georges (Stanley Burleson) en Albin (Jon van Eerd).

Maar natuurlijk draait de musical vooral om het alterego van Albin; dragqueen Zaza. Hoe heeft Jon zich voorbereid op de hoge hakken? "Gewoon aantrekken en gaan! Ik ben met hele hoge stiletto's begonnen, met de hoop dat tijdens de repetities ze steeds lager worden. Als ik het op die extreme dingen kan, moet het op minder hoge hakken ook lukken elke avond straks."
foto: Govert de Roos


Zaza krijgt in La Cage aux Folles ondersteuning van de "Cagelles". De mannen die deze krachtige femme fatales spelen hebben er zin in. Wouter van Schaaijk: "Die hakken zijn ons niet vreemd gelukkig. Als je on tour bent, verveel je soms dood dus worden er feestjes georganiseerd in de hotels bijvoorbeeld. Dan gaan de mannen al snel als vrouw verkleed, dus ik kon kiezen op welke hakken ik auditie deed. Zo moeilijk is het niet trouwens. Ik snap het gewoon echt niet, vrouwen zijn gewoon lui!"
Ook Merijn Wolsink is er klaar voor, al ziet hij wel op tegen het harsen van z'n lichaamshaar vertelde hij. "Alles moet eraf, van oksels tot borst tot benen. We hebben de kostuums nog niet gezien, normaal kun je het met 2 panties en trimmen goed verbergen. Maar nu snappen we wel beter dat regime van de vrouw.. "

De grootste uitdaging voor grande dame van de musical Gerrie van der Klei is bijblijven bij de rest van de cast. "Ik dacht dat ik mooie benen had, maar de Cagelles hebben de mooiste benen van Nederland" Maar een moeder-rol is niets voor Gerrie: "Dat lopen op hakken zoeken ze zelf maar uit! Dat is de ellende als je de oudste bent in het gezelschap. Ik heb altijd gezegd: 'Als je advies wil, kun je het krijgen maar ik ga geen moedertje spelen'." Gelukkig ligt de rol van excentrieke gastvrouw wel dichtbij. "Dat staat heel ver van me af, haha. Nee hoor, ik weet wel hoe ik dat moet doen. Elk theatermens heeft wel een excentrieke streek, denk ik."


foto: Roy Beusker

Stanley Burleson speelt de stoere Georges, echtgenoot van Albin/ZaZa en eigenaar van de club La Cage aux Folles. Hoe kwam hij zelf voor het eerst in aanraking met drag? "In 1990 werd ik gevraagd voor een personalityshow van Adele Bloemendaal. Daarin kreeg ik een travestienummer: zilveren jurk, Tina Turner-pruik, drie meiden erachter en gillen van 't lachen! Maar in deze voorstelling helemaal niet. Ik ben de stoere man in het geheel dit keer..."

Binnenkort lees je hier het complete interview met hoofdrolspelers Stanley Burleson en Jon van Eerd!

La Cage aux Folles speelt vanaf 16 november 2010 tot 29 mei 2011 door heel Nederland.
Voor alle speeldata, info en tickets kun je terecht op www.lacageauxfolles.nl