Het is 30 november 1962. We volgen de Britse 52-jarige George op een bijzondere dag; de dag waarop hij zelfmoord wil gaan plegen. Acht maanden daarvoor is zijn partner Jim overleden, en omdat Jim’s familie zijn homoseksuele relatie altijd heeft afgekeurd, mocht George niet eens zijn uitvaart bijwonen. Inmiddels is hij van mening dat zijn leven alle glans heeft verloren en heeft hij besloten er een eind aan te maken. We zien hem hoe hij kogels aanschaft voor zijn geweer, een afscheidsetentje heeft met zijn beste vriendin (gespeeld door een immer huilende Julianne Moore) en zijn kluisje bij de bank leegt. Tegelijkertijd krijgen we door middel van flashbacks inzicht in hoe zijn leven eruit zag toen Jim nog leefde. Maar naarmate de dag vordert komt hij mensen tegen en gebeuren er dingen die hem doen inzien dat het leven misschien zo slecht nog niet is.

A Single Man is een prachtige film waarin Colin Firth de rol van zijn leven vertolkt. De film geeft ook een beeld van hoe het moet zijn geweest om begin jaren ’60 als homoseksueel geleefd te moeten hebben, een tijd waarin de meeste homomannen niet eens wisten dat de kast ópen kon, laat staan dat je eruit kunt komen. Als we dan toch een klein minpuntje moeten noemen, is het de manier waarop Ford weergeeft wanneer het hoofdpersonage iets ziet of meemaakt waar hij nog wél vrolijk van wordt; dan wordt de kleurintensiteit namelijk flink opgevoerd. Het tructje, dat in eerste instantie overkomt als een mooie extra onderschrijving van de kleine lichtpuntjes die zich langzaam aan George manifsteren, wekt uiteindelijk de indruk de kijker te onderschatten (‘kijk, jongens en meisjes, nu zijn de kleuren weer heel heftig dus dat betekent dat George het leuk vindt!’). Desalniettemin is A Single Man ontzettend de moeite waard, en absolúút geen typische ‘homofilm’.

MartijnT

De nieuwe Goldgift!
De film A Single Man is vanaf nu overal in de winkel verkrijgbaar op dvd en Blu-Ray. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt de film op dvd thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Goldmembers kunnen kiezen of ze expliciete foto's van andere gebruikers wel of niet willen zien. Zo wordt Gay.nl zo netjes als je zelf wil!
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, cd's en andere hebbedingetjes!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis A Single Man-dvd! Klik hier om je aan te melden!