Petrovic wordt door de Servische media een dokter genoemd, maar dat is hij niet. Hij heeft alleen een certificaat van het Amerikaanse International Institute of Original Medicine. Volgens hem bestaat het probleem met homoseksualiteit in Servië in ieder geval sinds vorig jaar. Toen werd een geplande Pride afgezegd op het laatst, omdat de politie de veiligheid van de homo's niet kon garanderen. Dit jaar laaide in Servië de discussie over homoseksualiteit weer op tijdens de Pride, die geheel uit de hand liep.

Volgens Petrovic heeft de reguliere geneeskunde het helemaal bij het verkeerde eind. Petrovic geneest niet de symptomen, maar de oorzaak van de "ziekte". Men moet goede gewoontes accepteren en slechte verwerpen.  "Er zijn geen ongeneesbare ziektes, alleen ongeneesbare mensen", aldus Petrovic die ook beweert kanker te kunnen genezen.

Hij en zijn team hebben het volgende bedacht tegen homoseksualiteit. Geen junkfood, veel water, geen alcohol/caffeïne, veel sport en rust. En ook een enema op gepaste tijden. Lijkt verdacht veel op wat veel homo's nu al doen om zich voor te bereiden op een groot feest.

Toch zegt Petrovic al veel succes te hebben gehad en hij heeft veel nieuwe aanmeldingen gekregen door alle publiciteit om de Pride. 

AN/Bron:RFERL


Lees ook:
» Gay Pride Belgrado loopt uit de hand (38) reacties
» Anti-homoprotest in Belgrado (0) reacties
» Homorechten in Servië (18) reacties