Misschien is het voorbarig om een coming out te baseren op een Twitterbericht van een fictief, pluche beest maar toen Bert tweette: “Is het iemand ooit opgevallen dat mijn haar lijkt op dat van Mr. T? Alleen heeft mijn haar meer ‘mo’ en iets minder ‘hawk’," vielen er heel wat puzzelstukjes op z'n plaats.

De term 'mo' is namelijk een synoniem voor gay of homo. Zou Bert zichzelf hiermee ge-out hebben? Blijkbaar was het serieus genoeg voor een journalist van LGBT-blog AfterElton om eens wat research te verrichten. Volgens Ed Kennedy deed het fictieve personage deze uitspraak in een week waarin er in de VS veel Gay Prides plaatsvonden. “De makers van Sesamstraat zijn veel te slim”, aldus Kennedy. “Dit moet met opzet gedaan zijn.”

Het viel de Los Angeles Times ook op dat er de afgelopen tijd steeds vaker homoseksuele (en gerelateerde) gastoptredens in de Amerikaanse Sesamstraat voorkwamen. Onder andere de lesbische comédienne Wanda Sykes, homoacteur Neil Patrick Harris en homo-idool Katy Perry speelden een rolletje in de serie. Zou dit een subtiele manier van Sesamstraat zijn om haar goedkeuring te laten doorschemeren?

Een woordvoerder van Sesam Straat wilde niks zeggen over de geaardheid van Bert, maar zei alleen cryptisch: “Onze programmering heeft altijd zowel volwassenen als kinderen aangesproken”.

CF/Telegraaf