Fractievoorzitter van GroenLinks, Femke Halsema, is verontwaardigd over de uitspraken die minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt onlangs deed. De minister zei dat er aan het artikel over godsdienstvrijheid niet getoornd zal worden, daarbij doelend op de enkelefeitsconstructie. Halsema eiste opheldering van premier Rutte: "Dit is een behoorlijk belangrijke principiële kwestie. De handtekening van de VVD staat al onder het wetsvoorstel en u moet als liberaal eigenlijk willen dat de enkelefeitsconstructie gisteren al was afgeschaft."

Volgens Rutte kan hij pas weer een uitspraak over de kwestie doen zodra het wetsvoorstel in de Kamer behandeld gaat worden. Rutte: "Er ligt een wetsvoorstel in de Kamer, wij zullen dat als Kabinet moeten beoordelen op het moment dat het hier aan de orde komt. Tegen die tijd zal de minister het kabinetsstandpunt daarover verkondigen."

Aan de andere kant van het spectrum probeerde ChristenUnie-leider André Rouvoet druk op Rutte te zetten om de enkelefeitsconstructie in stand te houden. Mocht de beruchte constructie worden afgeschaft, dan kunnen scholen geen docenten meer ontslaan omdat ze hun geaardheid uitdragen.


Lees ook:
» VVD niet eens met Van Bijsterveldt (0) reacties
» "Enkele-feitregel zo gek nog niet" (39) reacties
» COC blij met nieuwe minister (26) reacties
» Protest tegen 'enkele-feit-constructie' (62) reacties
» 'Kabinetsstandpunt is van de regen in de drup' (38) reacties
» COC: Investeer in homovriendelijke scholen (22) reacties
» Homoleraar weigeren? (99) reacties